Trainingen voor Eigenwijze mensen

Trainingen en begeleiding vanuit Eigenwijzer
Eigenwijzer zijn de gevorderde trainingen die wij geven ter ontwikkeling van je werknemersvaardigheden, om je positie op de arbeidsmarkt te versterken en om je te leren hoe je van je  ‘beperking’ juist je grootste kracht kan maken. Tijdens deze periode krijg je de kans om je te gaan oriënteren op je vervolgstappen zodat je later een realistische keuze kan maken.
Deze trainingen kunnen een vervolg zijn vanuit Eigenaardig maar een latere instroom is ook mogelijk
. Wij beschikken over een zeer groot lokaal warm netwerk van eigenwijze ondernemers en eigenaardige organisaties binnen de non-profit branche en MKB. Wij gebruiken dit netwerk voor oriëntatie plekken, stages en werkervaringsbanen. 

Ondernemerschap project
Inhoud: Project voor mensen die mogelijk willen starten met een eigen bedrijf. Tijdens het project leer je projectmatig werken, zet je de eerste stappen naar netwerken en leer je werken onder leiding.
Duur: 20 weken waarvan 1, 5 uur per week.
Doel: Aan het einde van het project ben je in staat om zelfstandig te kunnen werken aan opdrachten, houd je een arbeidsritme vol en weet je of het ondernemerschap iets voor jouw is en ben je een geweldige ervaring rijker.

Zelfstandig aan het werk training
Inhoud: Training voor mensen bij wie ‘simpele’ werknemersvaardigheden zoals plannen en organiseren ontbreken. Word samen met jou ‘samengesteld’.
Duur: 20 weken waarvan 20 uur per week.
Doel:Na de training ben je instaat om zelfstandig op tijd op het werk te verschijnen, kun je georganiseerd te werk gaan, weet je op tijd bij je leidinggevende aan de bel te trekken, kun je zelfstandig opdrachten uitvoeren, kun je een werk planning maken en weet je (beter) om te gaan met deadlines.

Verder met je kwaliteiten training
Inhoud: Training voor mensen die aan de hand van hun kwaliteiten een beroepskeuze kunnen gaan maken. Er wordt gekeken naar je eigen affiniteiten, kennis en ervaring.
Duur: 20 weken waarvan 1, 5 uur per week.
Doel: Na het volgen van de training ben je in staat om een realistische beroepskeuze te gaan maken die bij je past en te beginnen met werkervaring/stage.

Verder op weg Training
Inhoud: Training voor mensen die (opnieuw) moeten intreden in werkritme en kampen met onzekerheid, keuzes maken, problematiek hebben op het gebied van over prestatie en perfectionisme.
Duur: 20 weken waarvan 1,5 uur per week.
Doel: Aan het einde van de training ben je zelfverzekerder, weet je beter je grenzen aan te geven en heb je jouw intrinsieke motivatie helder.

Samen Verder training
Inhoud: Training voor mensen die kampen met sociale problematiek en faalangst.
Hebben moeite om beperking te accepteren en weten de vervolg stap niet.
Duur: 20 weken waarvan 1,5 uur per week.
Doel:Na het volgen van de training ben je beter instaat om jezelf te blijven bij het ontmoeten van nieuwe mensen, heb je een realistischer zelfbeeld en kun je gaan starten met vrijwilligerswerk, werkervaring of stage.
Deze training kan mogelijk ook in groepsverband worden gegeven.

Oriëntatie en bedrijfsbezoeken
Inhoud: Geschikt voor mensen die ernstig twijfelen over mogelijke beroepskeuze. Je krijgt verschillende snuffel stages en bedrijfsbezoeken om te onderzoeken wat bij je past.
Duur: 20 weken waarvan 1,5 uur per week
Doel: Aan het einde van deze periode weet je in welke branche jij het beste thuis hoort en ben je klaar om je te gaan oriënteren op de arbeidsmarkt en/of studiekeuze.

Werkervaring en stage begeleiding
Inhoud: Periode waarin je bij een bedrijf wat bij je past gaat wennen aan arbeidsstructuur, kun je jouw aangeleerde kennis gaan toepassen in de praktijk. Al onze stage en werkervaringen plekken zijn geschikt voor eigenwijze mensen.
Duur: 20 weken waarvan 1,5 uur per week
Doel: Aan het einde kan je een beroepskeuze maken en je gaan oriënteren op solliciteren.