Trainingen voor Eigenaardige mensen

Trainingen en begeleiding vanuit Eigenaardig
Eigenaardig zijn de basis trainingen die wij geven ter ontwikkeling van jou als uniek persoon.
Al onze trainingen zijn ontwikkeld  en worden begeleid door eigenaardige professionals en eigenwijze ervaringsdeskundigen.
Wij bieden een huiselijke kantoor sfeer met open deur beleid waarbij we je altijd de mogelijkheid geven om zonder afspraak om hulp te komen vragen.

Onze trainingen zijn zeer geschikt voor eigenwijze en/of eigenaardige mensen met concentratieproblematiek, persoonlijkheidsproblematiek, sociale problemen. Inspraak vanuit jou over de inhoud en methode van onze trainingen wordt zeer gewaardeerd. We doen het samen.

Zelfstandigheidstraining
Inhoud: Training voor mensen bij wie ‘simpele’ vaardigheden zoals plannen en organiseren ontbreken. Word samen met jouw  ‘samengesteld’.
Duur: 10 weken waarvan 1, 5 uur per week.
Doel: Hierna ben je zelfstandig in staat om op tijd op afspraken te komen, kun je zelf afspraken maken en nakomen, heb je een beter en gezond slaap-waakritme, kun je werken met een agenda, kun je zelfstandig dag structuur aanbrengen, kun je huishoudelijke taken bijhouden, weet je beter om te gaan met uitstelgedrag en kun je prioriteiten stellen.

Slim op weg training
Inhoud: Training voor mensen die kampen met onzekerheid, keuzes maken, moeite hebben met nee zeggen, nog willen werken aan zelfacceptatie en die beschikken over een (te) klein sociaal vangnet.
Duur: 10 weken waarvan 1, 5 uur per week.
Doel: Na het volgen van de training ben je instaat om te benoemen wat de vervolgstappen zullen zijn op het gebied van werk/wonen en leven, heb je minder moeite om met (vreemde) mensen in gesprek te gaan en durf je om hulp te vragen.

Samen sterk training
Inhoud: Training voor mensen die kampen met problematiek rond om zelfinzicht en zelfreflectie.
Duur: 10 weken waarvan 1, 5 uur per week.
Doel: Na het volgen van de training ben je instaat om je verder te oriënteren op de arbeidsmarkt, weet je beter jezelf uit te drukken, kun je zelf je weg naar hulp vinden en weet je aan welke doelen je wilt gaan werken.
Deze training kan mogelijk ook in groepsverband worden gegeven.

Vanuit je kwaliteit training
Inhoud: Training voor mensen die moeite hebben om een loopbaan keuze te maken waarin de kwaliteiten worden blootgelegd en vanuit de kwaliteiten wordt gekeken welke beroepskeuze het beste bij de jou past.
Duur: 10 weken waarvan 1, 5 uur per week.
Doel: Aan het einde van de training ben je instaat om te benoemen wat je kwaliteiten zijn en hoe je deze kunt inzetten op de arbeidsmarkt.

Hulp bij administratie coaching
Inhoud: Methode voor mensen die kampen met (enorme) achterstanden in administratie, schulden, betalingsachterstanden, toeslagen aanvragen en moeite hebben met het invullen van formulieren.
Duur: 10 weken waarvan 1, 5 uur per week.
Doel: Na het volgen van de training ben je in staat om zelf je administratie op orde te houden, afspraken te maken met overheidsinstanties, aanvragen te doen en formulieren in te vullen.

Leren lezen & schrijven
Inhoud: Training voor mensen die (nog steeds) moeite hebben met het lezen en het schrijven van de Nederlandse taal.
Duur: 10 weken waarvan 1, 5 uur per week.
Doel: Je kunt aan het einde van de training op basisniveau lezen en schrijven in de Nederlandse taal.

Wandel & fit coaching
Inhoud: Geschikt voor mensen die moeite hebben om in beweging te komen, die verkeren in slechte lichamelijke gezondheid en hebben weinig kennis op het gebied van gezondheid.
Duur: 10 weken waarvan 1, 5 uur per week.
Doel: Na het volgen van deze training ben je in staat om zelfstandig te werken aan je lichamelijke gezondheid, ben je in beweging gekomen en ga je bewuster om met je gezondheid.

Budget en gezondheid coaching
Inhoud: Een traject gemaakt voor mensen die moeite hebben met financiële uitgave en die verkeren in slechte gezondheid.
Duur: 10 weken waarvan 1, 5 uur per week
Doel: Aan het einde van deze coaching kun je op een gezonde en budget vriendelijke manier boodschappen te doen, heb je de financiële uitgave meer onder controle en heb je een gezonder eetpatroon.

Jij bent meer Training
Inhoud: Training voor mensen die kampen met (lichte) verslavingsproblematiek die de weg naar hulpverlening niet kunnen vinden en/of weerstand hebben wat zich resulteert in een (grote) belemmering voor de stap naar bijvoorbeeld (onbetaald) werk.
Duur: 10 weken waarvan 1,5 uur per week
Doel: Na deze training ben je in behandeling gegaan voor verslaving en/of actief bezig met de problematiek, heb je geleerd om duidelijker te kunnen vertellen over je problemen en word je begeleid naar je volgende vervolg stap.

Gespecialiseerde huiswerkbegeleiding 
Inhoud: Training voor mensen die hulp nodig hebben om hun middelbare school, studie of opleiding zelfstandig  tot een succes af te ronden.
Er word gekeken naar de persoonlijke manier van leren die past bij de probelmatiek.
Duur: 20 weken waarvan 1, 5 uur per week.
Doel: Na het volgen van de training ben je in staat om zelfstandig te kunnen leren, huiswerk te kunnen maken en inplannen, om te gaan met uitstelgedrag en om op tijd om hulp te vragen.